G2

Client : New Edinburgh Limited
Location : Edinburgh
Value : Undisclosed
Completion Date : May 1999

Working within the strict guidelines set out in Richard Meier Masterplan for Edinburgh Park, Lochside House was designed as one of a group of three new office buildings on the south of the Park. The form of the building was generated in part from the need to create an office building that could be subdivided into serviced office units of only 300ft sqm.
The building is split into two principal office blocks which are staggered about a transparent three storey central core. This arrangement maximises the external area and the opportunity for increased daylight and natural ventilation, with the service facilities overlapping on the inside of the blocks with the core. the point of entry, double height reception area and main vertical circulation all form part of the alternately project and wrap around the office blocks, both delineating the building simple plan and creating external threshold spaces at either side of the core. All units within the building were fully let a month after completion.