PURE SPA, SILVERBURN

Client : PURE spa
Location : Glasgow
Value : Undisclosed
Completion Date : December 2007

LEEBOYD were commissioned by PURE Spa in August 2007 to design the fit out of their third Beauty Salon and Day Spa in Scotland which is located in the new Silverburn Shopping Centre at Barrhead, Glasgow.
A simple yet sophisticated palette of oak, mirror, metallic aggregate and charcoal ceramic floor tiles is softened and warmed with burgundy lacquered mounting panels and bold floral wall paper in the front space. Mirrored panels and light fittings were used throughout the interior to create the illusion of space and add a glamorous yet playful dynamic to the space through their reflections.
The very nature of a shopping centre contradicts the tranquil essence which a Spa demands from an interior. An important factor in the brief was to create a cocoon like space within the unit which could disconnect the client from the chaotic mall below and allow them to escape from the hustle and bustle of the retail environment.
The project was executed within a very tight timescale - appointment to completion on site took only 4 months.